Επιλογή Σελίδας

Ο καθηγητής Ιωάννης Καραβιδόπουλος ολοκλήρωσε το επίγειο ταξίδι του παραμονή του Πάσχα. Γι’ αυτό και οι ευχές και οι προσευχές μας τον ξεπροβοδίζουν μέσα στο αναστάσιμο κλίμα της στέρεης πίστης, της βέβαιης ελπίδας και της αρράγιστης ενότητας που δεν γνωρίζει σύνορα και αποστάσεις.

Ο καθηγητής υπήρξε άοκνος μελετητής του θείου Λόγου, ακαδημαϊκός και ερευνητής διεθνούς ακτινοβολίας που πρωταγωνίστησε για δεκαετίες στον χώρο των βιβλικών σπουδών. Βασικό του όραμα και ερευνητική στόχευση, στην οποία αφιέρωσε μεγάλο μέρος του πλούσιου επιστημονικού έργου του ήταν η κριτική έκδοση της Καινής Διαθήκης και η μετάφρασή της στα νέα ελληνικά, προκειμένου το περιεχόμενο των ιερών κειμένων να αγγίξουν τον νου και την καρδιά όλων των συμπατριωτών του.

Υπήρξε ένας άνθρωπος που διακρινόταν για την ευγένεια, τον κοσμοπολιτισμό και το υψηλό ακαδημαϊκό ήθος του. Στεκόταν πάντα στο πλευρό των συνομηλίκων αλλά και νεότερων συναδέλφων του με σεβασμό και εκτίμηση και προσέγγιζε τους φοιτητές του με πατρική αγάπη και φροντίδα, διανθισμένη με μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ.

Θα τον μνημονεύουμε πάντοτε με ευγνωμοσύνη, και θα αποτελεί πρότυπο και πηγή έμπνευσης σε όλους όσοι ακολουθούμε τον απαιτητικό ακαδημαϊκό δρόμο για την καλλιέργεια, την αναζήτηση και τη μετάδοση της γνώσης και της «άνωθεν σοφίας».

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στους οικείους του, και προσευχόμαστε για την ανάπαυσή του στη βασιλεία του αναστάντος Χριστού.

Η κηδεία θα τελεστεί την Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ντεπώ, η δε ταφή θα πραγματοποιηθεί στα Κοιμητήρια “Αναστάσεως του Κυρίου”.

Ο Πρόεδρος

Καθηγητής Νικόλαος Μαγγιώρος